În ţara muncii la negru, un pensionar din Gorj plăteşte o amendă uriaşă pentru că şi-a săpat cavoul cu zilieri. Fost profesor de matematică, bărbatul trebuie să dea statului 60 de mii de lei statului – nu le-ar fi făcut celor trei gropari contracte de muncă, relatează observator.tv.

Vasile Grigorescu (79 de ani) a devenit astfel cel mai mare datornic din comuna Săulești. “Ar fi angajat muncitori la negru, scrie pe amenda inspectorilor de muncă. Iar pentru asta, trebuie să plătească statului român 60 de mii de lei. A fost prins în flagrant în cimitir, unde, împreună cu trei vecini, construia cavoul familiei”, mai scrie sursa citată.

“Conform codului Muncii, bărbatul avea obligaţia de a încheia cu cei trei muncitori contracte individuale de muncă, în acest caz pe o perioadă determinată, pe care să le fi transims, pe baza CNP ului personal în Revisal cu o zi înainte de efectuarea lucrării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Neli Matei, pentru sursa citată.

Cei trei oameni care au fost prinși în flagrant de către inspectorii ITM în timp ce săpau la cavoul familiei Grigorescu aveau promiși din partea pensionarului amendat câte 50 de lei de căciulă.

Citește articolul complet AICI.

Sursa foto: captură observator.tv