Managerul Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești, Gelu Nicolcea, a declarat că numărul ridicat al noilor infectați cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă a determinat deja dublarea numărului de paturi dedicate lor în cadrul unității spitalicești pe care o conduce. La ATI, a mai precizat managerul spitalului oneștean, sunt ocupate toate cele 8 paturi dedicate pacienților cu COVID.

„La ATI nu avem niciun loc liber, toate cele 8 paturi dedicate sunt ocupate. Am început cu 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID la începutul valului 4, în 3 septembrie, și am suplimentat numărul lor până la 8.

În secția Boli Infecțioase, toate 50 de paturi dedicate pacienților cu COVID-19 sunt ocupate, în timp ce pe celelalte secții medicale din spital mai avem 40 de pacienți internați cu SARS-CoV-2.

Inițial, la începutul valului 4 pandemic, au fost repartizate 47 de paturi pentru pacienții cu COVID-19 și am ajuns, în 30 de zile, la o dublare a numărului de paturi cu această destinație!”, a precizat managerului spitalului din Onești.

Acesta a mai precizat că mulți dintre pacienții cu COVID-19 care ajung la spitalul din Onești prezintă forme severe de boală, după mutațiile suferite de virus: „Medicii specialiști au constatat o contagiozitate mai mare a acestei noi variante a virusului SARS-CoV-2 și un număr mai mare al pacienților care fac o formă severă de boală.”

Potrivit DSP Bacău, rata de infectare în Onești ajunsese ieri la 4.32 cazuri la mia de locuitori. Lângă Onești, în comuna Buciumi, rata de infectare atinsese ieri valoarea de 7.70 cazuri la mia de locuitori, cea mai ridicată din tot județul Bacău. (foto: arhivă)