Activitatea Compartimentului Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Onești a fost puternic afectată după ce doi medici și o asistentă au fost confirmați cu COVID-19, deși erau vaccinați, și se află în carantină.

În această situație limită, managerul spitalului oneștean, Gelu Nicolcea, face un apel către celelalte unități spitalicești din județ să sprijine cu medici deficitul de la CPU Onești.

În prezent, CPU Onești nu mai preia decât urgențele grave, celelalte cazuri fiind direcționate către celelalte compartimente de primiri urgențe din județ.

Nu s-a închis (n.r. – în mediul online circulă informația potrivit căreia CPU Onești s-ar fi închis), sunt 2 medici  și un asistent confirmați. Sunt vaccinați, carantinați, în stare ameliorată.

Funcționăm, dar numai pentru urgențele severe, cazurile grave.

Urgențele minore și medii sunt dirijate la alte spitale.

Acordăm,  în continuare, servicii medicale pentru pacienții non-Covid în ambulatoriu, în regim de internări de zi și continue.

Așteptăm să fim sprijiniți cu medici de la alte spitale, medici rezidenți, pentru a asigura continuitatea în CPU până la ieșirea din carantină a medicilor noștri. În timpul pandemiei, în situații similare, noi am ajutat alte spitale din județ cu medici din CPU!”, a declarat managerul Gelu Nicolcea.