Simone Tempestini a câștigat două dintre cele trei probe speciale programate în această dimineață și este lider după prima buclă a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman. Întrecerea care se dispută astăzi și mâine, contează ca etapa a patra în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și este inclusă în calendarul FIA European Rally Trophy și FIA Balkan Rally Trophy.

Vali Porcișteanu, câștigătorul ultimei etape din CNRD și liderul la zi al campionatului, a început cu un ”scratch” Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile, fiind mai rapid cu două secunde decât Simone Tempestini și cu 7,1 față de Dan Gîrtofan. Următoarele două speciale au fost însă adjudecate de Simone, care a ajuns în primul parc de service al zilei în postura de lider provizoriu. Porcișteanu îl secondează, la 15,4 secunde, în timp ce Dan Gîrtofan este al treilea, la 29,1 secunde.

Clasat al patrulea, la 47,8 secunde de lider, Bogdan Marișca este ultimul pilot care este în același minut cu primul clasat. Manu Mihalache este pe locul 5 și conduce în întrecerea mașinilor de Clasa 3, categorie la care podiumul provizoriu este completat de Gergo Szabo și Cristi Dolfan. Norbert Maior a fost cel mai rapid pilot cu o mașină cu două roți motrice și este secondat de Raul Badiu, în timp ce Sebastian Barbu conduce în clasamentul Clasei 11.

Rezultatele live sunt disponibile pe http://live.fras.ro/results/raliul-moldovei-bacau.

Raliul Moldovei continuă cu Superspeciala de la Onești, care se va desfășura de la ora 18:00, și este transmisă în direct la Telekom Sport, TVR 3 și TVR Iași.