După ce a câștigat Roland Garros-ul, primul titlu de Grand Slam din carieră, Simona Halep a avut un parcurs mai mult decât modest, din cauza problemelor de sănătate românca fiind învinsă ușor ori nevoită să se retragă prematur din competiție, spre dezamăgirea fanilor.  

Chiar și la Beijing, Simona Halep a fost nevoită să se retragă încă din turul inaugural, din cauza durerilor insuportabile la spate.

Numărul 1 mondial a anunțat pe Twitter că în urma controlului efectuat la revenirea în țară a fost diagnosticată cu hernie de disc.

“Salutare tuturor. Vreau să ofer un scurt update cu privire la starea mea de sănătate. Am făcut un RMN la spate și am descoperit că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și voi reveni cu update-uri. Mulțumesc tuturor pentru suport”, a scris Halep pe Twitter.

Hernia de disc este o boală des întâlnită în rândul jucătorilor de tenis, jucătoarea rusă Dinara Safina, fost lider mondial, fiind nevoită să-și încheie prematur cariera, la numai 25 de ani, din cauza durerilor la spate, scrie gsp.ro.

Andy Murray a luat și el o pauză de trei luni, timp în care s-a și operat, tot din cauza herniei de disc, din septembrie 2013 până în ianuarie 2014.

În funcție de indicațiile medicilor, Simona Halep ar putea declara forfait la Turneul Campioanelor, de la Singapore.