Simona Halep a pierdut în două seturi, scor 3-6, 6-7 (5), meciul disputat împotriva slovacei Dominika Cibulkova, în cadrul Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor, și a fost eliminată din competiție.

Pentru a se califica în semifinale, Simona Halep avea chiar și varianta înfrângerii, însă în trei seturi și cu condiția ca Angelique Kerber să o învingă pe Madison Keys.

Simona Halep a avut un început de meci foarte slab, după un prim game câștigat de Cibulkova, jucătoarea slovacă reușind un break la zero. Până la finalul primului set, românca a continuat să evolueze modest, Cibulkova fiind permanent în avantaj: 3-0, 4-1, 5-2. Setul 1 s-a încheiat cu scorul de 6-3 pentru Cibulkova.

Setul secund a fost mult mai disputat, Halep reușind să conducă pentru prima dată de la debutul jocului, cu 2-1 la game-uri. Cibulkova a întors scorul la 3-2, Simona a făcut imediat rebreak-ul, 3-3, după care cele două jucătoare și-au mai adjudecat câte un game pe serviciul adversarei.

Până la urmă s-a ajuns la tie-break, pe care Cibulkova l-a câștigat cu 7-5 și implicit și meciul, eliminând-o din competiție pe jucătoarea noastră.