Foarte buni prieteni, chitaristul oneștean Mihai Munteanu (Bere Gratis) și comăneșteanul Andrei Ambăruș (Got-X) și-au facut debutul în fața publicului propriu în aceeași seară, la Zilele Orașului Comănești”.

Mihai Munteanu și Andrei Ambăruș sunt legați de o pasiune comună – chitara – chiar dacă cei doi cântă în trupe diferite, iar între ei este o diferență de vârstă de 6 ani.

Mihai îi este lui Andrei un fel de mentor, și nici măcar faptul că, de când a devenit membru al trupei “Bere Gratis” ajunge acasă doar de două-trei ori pe an, nu-l împiedică pe chitaristul oneștean să-i împărtășească din experiența sa discipolului Andrei.

Sâmbătă seară (n.r. – 5 august), în a doua zi a “Zilelor Orașului Comănești”, pe Galion, s-a consemnat o dublă premieră.

Deși sunt aproape doi ani de când Mihai cântă alături de Miță, abia acum s-a întâmplat ca “Bere Gratis”, cu chitaristul oneștean în componență, să ajungă să concerteze în fața publicului băcăuan. Coincidența a făcut ca și Andrei Ambăruș să-și facă debutul în fața propriului public în aceeași seară. Andrei și Got-X, o trupă de rock alternativ foarte promițătoare, au cântat în deschiderea concertului “Bere Gratis”. Nu a mers totul ca pe roate – sonorizarea defectuoasă i-a împiedicat pe tinerii rockeri de la Got-X să arate tot ce știu – dar Ambăruș și ceilalți colegi ai săi tot au smuls aplauzele publicului.

După ce pe scenă au urcat băieții de la “Bere Gratis”, problemele de sonorizare au fost remediate, iar publicul comăneștean și nu numai (printre miile de oameni s-au numărat foarte mulți oneșteni) s-a bucurat de un spectacol pe cinste, într-o locație de vis.

Două vorbe și despre implicarea autorităților locale: primarul Viorel Miron nu s-a sfiit să pună chiar el mâna și să ajute la descărcarea unor mese și bănci, dintr-o remorcă, în momentul în care a fost nevoie să se suplimenteze numărul de locuri. Puțin mai jos, polițiștii locali supravegheau sutele de mașini din parcări, garate la indicațiile lor, la mare artă, în așa fel nimeni să nu blocheze pe nimeni, iar lucrătorii de la salubritate ai primăriei au “patrulat” tot timpul printre oameni, adunând gunoaiele care erau aruncate pe jos de cei certați cu bunul-simț.

Sursa foto mare: www.facebook.com/fornazer.cristina