O femeie din Onești, care locuiește în apropierea sediului Poliției Municipale și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, a avut parte de o surpriză neplăcută în cursul după-amiezii zilei de ieri, fiind anunțată de un vecin că mașina sa – un SUV marca KIA – are luneta spartă în două locuri.

Femeia tocmai ce plecase din localitate pentru niște cursuri de specializare, cu un autocar, când a fost sunată de vecin. Când a primit vestea, nu i-a venit să creadă! Norocul ei a fost că nu se îndepărtase prea tare de Onești și a putut face repede cale întoarsă.

Mașina, pe care o lăsase parcată ca de obicei, în fața scării blocului în care locuiește, care se găsește la mai puțin de 50 de metri de Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești și la cel mult 100 de metri de Poliția Onești, avea luneta spartă în două locuri. “Eu când am ieșit din bloc nu am văzut nimic în neregulă. Mașina era la locul ei, unde o lăsasem, nu știam că avea luneta spartă și nu aveam cum să descopăr acest lucru, din poziția în care mă aflam. Nu știu ce să zic, nu am dușmani, nu știu cine mi-ar fi putut face una ca asta. N-aș putea spune cine este făptașul, pot fi niște tineri teribiliști, habar n-am”, ne-a spus femeia.

La fața locului a ajuns o echipă de polițiști criminaliști, care au luat amprente, au ridicat probe și au fotografiat mașina din mai multe unghiuri. Cât privește cauzele spargerii lunetei SUV-ului KIA, părerile au fost împărțite: unii au susținut că geamul spate al mașinii a fost spart cu o bâtă de cineva care ar fi avut ceva de împărțit cu păgubita, în timp ce alții înclinau să creadă că luneta s-a spart de una singură, având un defect de fabricație. După zeci de minute de parlamentări, nu s-a ajuns la o concluzie clară.

De mirare este faptul că nimeni nu a auzit vreun zgomot în noaptea în care se presupune că ar fi fost spart geamul spate al mașinii, nici locatarii din blocul în care locuiește femeia, nici jandarmul de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, nici polițiștii aflați de serviciu în noaptea cu pricina. Norocul femeii este că mașina era asigurată CASCO.