Viitorul Curița a părăsit Cupa României încă din primul tur, după ce a fost învinsă de Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-2 (0-1), la Onești.

Într-o partidă echilibrată, în care cele două combatante s-au dezmorțit abia spre final, oaspeții au deschis scorul repede, prin Cosmin Țapu, care a înscris cu un șut plasat din afara careului, minge parabilă la care tânărul goalkeeper al Viitorului, Duță, a plonjat cu o fracțiune de secundă mai târziu.

Golul lui Țapu avea să fie unicul pe spațiul porții expediat de nemțeni în prima repriză.

Nici de partea cealaltă nu am notat, însă, mai multe realizări, Adi Gheorghiu și restul “alb-verzilor” fiind lipsiți de vlagă. De altfel, Flenchia, abia revenit după o accidentare, a ratat toate încercările de centrare, mângâind mingea, iar Gheorghiu nu a reușit niciun șut mai de Doamne-ajută, deși încercări a tot avut. Iar cu șuturi anemice, șansele să-l dovedești pe portarul advers sunt mici, mici de tot, la orice nivel.

Partea a doua a salvat spectacolul sportiv, mai ales înspre finalul ei. Viitorul a forțat cât a putut golul egalării, a crescut semnificativ presiunea la poarta adversă, doar că Padovei și Corman s-au întâlnit rar cu mingea în poziții clare de finalizare. O șansă bună de gol a avut Priboi, dar “nouarul” Curiței a trimis mingea peste transversală din poziție excelentă, deși a avut timp berechet să-și pregătească șutul, neavând niciun adversar prin preajmă.

Partida s-a încheiat cu câteva minute înainte ca arbitrul să fluiere finalul, când nemțenii s-au desprins decisiv. După ce Duță i-a blocat în spectaculos în trei rânduri, jucătorii de sub Pietricica și-au mai procurat o situație favorabilă în careul Viitorului, iar Mateiciuc a finalizat simplu, din fața porții.

La 0-2, ultimele minute ale jocului au fost de umplutură.

Trebuie spus că în afara lui Belecciu, mereu sigur în intervenții, și a tânărului portar Duță, ezitant la început dar tot mai curajos pe măsura trecerii timpului, niciunul dintre jucătorii de la Viitorul nu a excelat. Inclusiv căpitanul Rareș Mihalache a fost în nota echipei, adică modest, parcă a înotat la mijlocul terenului.

O explicație a jocului mai puțin consistent prestat de Viitorului, în condițiile în care nici Ceahlăul nu a rupt gura târgului – în tribune s-a opinat chiar că nemțenii sunt sub Gauss ca valoare – poate fi faptul că Mihalache și compania sunt abia la startul pregătirilor. Adică n-au ajuns nici la perioada acumulărilor.

Probabil că dacă acest meci s-ar fi jucat peste trei săptămâni, altul ar fi fost deznodământul.

Echipele de start:

Viitorul: Duță – Belecciu, Sitaru, Maxim, Mihalache, Priboi, Gheorghiu, Corman, Padovei, Flenchia, Ardeleanu.

Ceahlăul: Barna – Dumbrăveanu, Andreș, Rotaru, Barb, Rotaru, Vasile, Pântea, Mateiciuc, Rusu, Țapu.