SC Apă Canal SA, societate care a furnizat servicii de apă și canalizare în municipiul Onești până în decembrie 2016, a intrat oficial în insolvență, și sunt șanse minime ca cei care au de recuperat bani de la aceasta să mai vadă vreun leu.

UNU PE TROTUȘ anunța în exclusivitate, la mijocul lui august, că SC Apă Canal SA, societate controlată de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu, se pregătește să intre în insolvență.

Acest lucru s-a întâmplat pe 21 septembrie, dată la care Tribunalul Bacău a deschid procedura de insolvență prin judecătorul sindic Gabriel Grancea.

Nimic ieșit din comun până aici, doar că în cererea de deschidere a procedurii de insolvență SC Apă Canal SA a invocat datorii de peste un milion de euro (5.207.448 lei) și lichidități “aproape inexistente”, după cum notează supervizor.ro.

Ce înseamnă asta? Că toți cei care au de recuperat bani de la SC Apă Canal SA (CRAB și mai multe asociații de proprietari din Onești sunt în fruntea listei) își pot lua “adio” de la bani!

Sursa citată aduce în discuție un faliment pe repede înainte al SC Apă Canal SA, în condițiile în care “fostul operator de apă-canal din Onești pare că și-a pregătit sau măcar a anticipat traseul, activele imobilizate fiind diminuate cu cu peste 60% anul trecut”.

În acest fel, faptul că Federația Asociațiilor de Proprietari Onești, condusă de Gheorghe Racu, a reușit să câștige în instanță procesul cu SC Apă Canal (în total sunt 40 de asociații) având ca obiect banii plătiți în plus la apă, nu mai are nicio relevanță.