Cinematograful Oituz din Onești s-a transformat într-o ruină de când acolo nu se mai desfășoară nicio activitate și oferă trecătorilor un aspect dezolant. Tocmai de aceea, autoritățile locale oneștene au decis să contracteze o firmă de construcții pentru a moderniza măcar fațada clădirii.

Primăria Onești a anunțat în această după-amiază atribuirea prin achiziție directă a unui contract de execuție lucrări de reparații și renovare a fațadei Cinematografului Oituz.

Valoarea estimată a contractului este de 72.343 de lei fără TVA (în jur de 15.000 de euro), iar durata de execuție a lucrărilor este de 30 de zile de la data menționată în ordinul de începere .

Întreaga documentație a fost deja publicată pe portalul electronic de achiziții publice SEAP.

Cinematograful Oituz din Onești este situat foarte aproape de kilometrul zero al orașului și se află într-o stare avansată de degradare.

O perioadă bună de timp, înainte să fie abandonat cu totul și să se transforme dintr-o bijuterie arhitectonică într-o ruină care singură aspectul celei mai circulate artere din oraș, în incinta cinematografului Oituz a funcționat una dintre cele mai apreciate discoteci din oraș. Se întâmpla înspre sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000.

Chiar dacă Cinematograful Oituz se află într-un stadiu avansat de degradare, pe fațada acestuia poate fi încă admirat un frumos mozaic realizat din plăci de ceramică, ardezie și gresie de artiștii Sanda Stratilat, Eugen Pătraș și Florin Pârvulescu. (foto: arhivă)