Noua Lege a Educaţiei, care a trecut de Parlament, prevede reducerea drastică a numărului de copii în clase. Şi asta în condiţiile în care acum sunt şi 38 de elevi la o oră. Părinţii şi profesorii aplaudă iniţiativa, scrie observator.tv.

În prezent, în medie, într-o clasă primară spun “prezent” zilnic aproximativ 30 de elevi. Dacă legea se va modifica, numărul lor se va reduce considerabil. Astfel într-o clasă vor fi între 17 şi 22 de copii.

Mai mici ar urma să fie şi grupele de grădiniţe. Acestea vor avea între 6 şi 17 copii. În schimb, în clasele din ciclul gimnazial, liceal şi postliceal, ar trebui să fie între 22 şi 26 de elevi. Într-o clasă cu şcolari cu deficienţe vor fi cel mult 10 elevi.

În timp ce media europeană este de 21 de elevi în cursul primar şi 23 în cel gimnazial, realitatea din şcolile româneşti depăşeşte cu mult aceste cifre. Sunt clase care au chiar şi 39 de elevi.

Sindicaliştii dau asigurări că există suficiente cadre didactice care să acopere toate orele, chiar dacă vor fi mai multe clase.