Parcurile din municipiul Onești se vor redeschide începând de vineri, 15 mai, a stabilit Comitetul Local pentru Situații de Urgență în ședința de ieri, însă locurile de joacă pentru copii vor rămâne în continuare închise.

“Cu o prudență ridicată, respectând cu strictețe măsurile de distanțare socială și de protejare a cetățenilor, parcurile din Onești se vor redeschide. În şedinţa de astăzi a Comitetului Local Pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti a fost aprobată o nouă hotărâre cu privire la stabilirea unor măsuri în contextul determinat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Astfel, Hotărârea nr 12 prevede că începând cu data de 15.05.2020 se aprobă redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepția locurilor de joacă pentru copii din Municipiul Onești, cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție.
De asemenea, cetățenilor li se recomandă adoptarea următoarelor măsuri:
– rămânerea în locuință/gospodărie a persoanelor care prezintă semne și simptome de viroză respiratorie și informarea medicului de familie;
– evitarea intrării în spațiile aglomerate de orice tip dacă nu este strict necesar;
– păstrarea distanței sociale, spălarea deasă a mâinilor și dezinfectarea acestora înainte și după vizitarea locurilor publice.
Pandemia nu trebuie să oprească în niciun fel dezvoltarea și buna gospodărire a Municipiului Onești!
Zilele acestea continuă în forță activitățile ce țin de reabilitarea și consolidarea podului de peste râul Trotuș, trasarea marcajelor stradale, modernizarea trotuarelor de pe Calea Mărășești sau cosirea spațiilor verzi și salubrizarea localității”, se arată într-un comunicat de presă. (foto: arhivă)