Măsuri drastice luate de primăria unei comune din Iaşi. Sătul să tot investească în obiecte de mobilier stradal şi din locurile de joacă vandalizate, primarul din Ţuţora a decis să interzică accesul în parcuri, locuri de joacă şi terenuri de sport după o anumită oră, relatează observatornews.ro.

Cei care totuşi doresc să facă o plimbare pe înserat în parc trebuie să treacă mai întâi pe la primărie pentru a depune o cerere. Asta dacă nu vor să se aleagă cu o amendă.

Anunțul postat pe reţelele de socializare a împărţit în două comunitatea din Ţuţora, județul Iași. După ce luni în şir au tot investit în bănci, coşuri de gunoi şi diverse obiecte din parcuri primăria a decis să ia măsuri.

Practic, cine este prins la plimbare în parc, după ora 17, fără să aibă o cerere depusă cu 24 de ore înainte la primărie și aprobată de autoritățile locale, riscă să plece spre casă cu amendă sau un avertisment.

Cu toate că decizia a fost luată în urma solicitărilor localnicilor, în comună părerile sunt împărțite.

Cristinel Albu, primar Comuna Tutora: ”S-a luat măsura ca pe timpul nopţii copiii să nu mai aibă acces în parcurile de joacă căci rămâneau până târziu la 12.00-1.00 noaptea, în afară de copii erau și adolescenții care consumau băuturi alcoolice, tutun şi alte produse, totodată vandalizând bunurile aflate în parc, bănci, uși, pereți, ce era prin împrejurimi.”

Decizia menită să îi educe pe localnici, în special pe tineri, ar putea fi anulată pe timpul verii.

La Onești, în ultimii ani au fost semnalate repetate acte de vandalism în Parcul Municipal, dar prea puține persoane au fost sancționate pentru distrugerile provocate mobilierului urban. (foto: captură video)