Ștefan Vuza, omul de afaceri care controlează societatea oneșteană Chimcomplex Borzești și care nu a ascuns niciun moment intenția de a crea Compania Română de Chimie, despre care a tot vorbit atât înainte cât și după achiziționarea Oltchim, a făcut un nou pas în acest sens.

Chimcomplex Borzești a notificat, recent, Bursa de Valori București că numele acționarului său majoritar a fost schimbat din A2 Impex în CRC Impex Chemicals.

Noul nume al principalului acționar al societății oneștene, CRC – Compania Română de Chimie – reflectă practic intențiile lui Vuza, fiindcă în rest lucrurile rămân oarecum neschimbate – sediul social al CRC Impex Chemicals fiind tot la Ploiești.

“Chimcomplex face parte din grupul industrial român SCR, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, și activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice,

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim, operațiunea propusă fiind o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege.

Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică, a intrat în procedura de insolvență în ianuarie 2013, fiind administrată de un consorțiu de administratori judiciari. ”În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat autoritatea de concurență.

Activele achiziționate de Chimcomplex reprezintă terenuri și clădiri (atât finalizate, cât și investiții în curs de execuție), drepturi de proprietate intelectuală, precum și alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii și alte bunuri similare. Activele pot fi folosite la fabricarea a diferite produse chimice, precum și la activități conexe acestora: producția, furnizarea și distribuția de utilități și materii prime, transport prin vagoane de cale ferată”, scrie profit.ro.