(P)

Începând cu 1 iunie se vor redeschide terasele, iar turiștii care vor ajunge în perioada următoare la Slănic Moldova vor fi întâmpinați de un drum ca în palmă, după ce singura cale spre stațiunea cunoscută odată drept “Perla Moldovei”, DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova, a intrat în reabilitare.

Banii necesari modernizării drumului către Slănic Moldova, circa 6 milioane de lei, sunt asigurați de Ministerul Transporturilor.

“Investiția este o adevărată gură de oxigen pentru Slănic Moldova și ne așteptăm, în mod cert, la o creștere a numărului de turiști. Orașul este dependent de această cale de acces, iar în ultimii ani, stațiunea a fost ocolită tocmai pentru că accesul s-a făcut foarte greu, iar pericolul de accidente era foarte mare. Sunt extrem de fericit că am găsit înțelegere la Ministerul Transporturilor, care, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), a aprobat această investiție ce va fi finalizată în câteva săptămâni”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova.

Pe lângă asfaltarea celor 17 km de drum, lucrările de modernizare ale DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova prevăd și montarea de elemente de siguranță rutieră (parapete) și aplicarea marcajelor rutiere.