Spitalul Județean de Urgență Bacău, în calitate de prestator de servicii medicale pentru Institutul Regional de Oncologie din Iași în cadrul programului de sănătate „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân“, informează persoanele interesate că începând cu data de 9 ianuarie 2023 se fac înscrieri pentru programările de screening mamar la numărul de telefon 0726 672 464, de luni până vineri, strict în intervalul orar 10:00 – 15:00.

Programul se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi, din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Femeile care corespund criteriilor din proiect pot face mamografii digitale gratuite, cu dublă citire. Vor prezenta doar buletin în original și copie (FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie).

CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE DE FEMEILE CARE DORESC SĂ BENEFICIEZE DE SCREENING GRATUIT PENTRU PREVENȚIA CANCERULUI LA SÂN:

  • vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi;
  • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu au făcut mamografie în ultimul an;
  • au adresa în buletin în unul din cele 12 județe vizate de proiect.