În urma discuțiilor avute cu reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), grădinițele, școlile și liceele din Capitală vor rămâne închise vineri, 23 martie, a decis primarul general al municipiului București, Gabriela Firea.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a spus Gabriela Firea, potrivit stiripesurse.ro, care citează news.ro.

Primarul general Gabriela Firea a analizat, în această după-amiază (n.r. – marți, 20 martie), împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanţii ANM Bucureşti-Ilfov şi cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informaţii emise de meteorologi, care anunţă ninsori şi intensificări ale vântului în Bucureşti, astfel hotărându-se închiderea școlilor în București.