UPDATE – 18.25: Scenarii SCHIMBATE pentru școlile din județul Bacău, în urma ședinței de azi a CJSU Bacău. Cum se învață în Bacău, Onești, Moinești, Comănești, etc. Ședința CJSU de marți, 4 mai, s-a încheiat – DETALII AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a aprobat, vineri, scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău aplicabile începând din 5 mai 2021, scrie zdbc.ro.

O parte dintre unitățile de învățământ se vor deschide în scenariul verde de luni, iar altele în scenariul galben. Nicio școală din județul Bacău nu a fost încadrată în scenariul roșu.

În 32 de localități, printre care orașele Bacău, Onești, Buhuși și Moinești, școlile se deschid în scenariul galben, adică doar nivelul preșcolar, clasele primare și cele de final de ciclu.

În alte 60 de unități administrativ teritoriale, printre care orașele Comănești, Târgu Ocna, Slănic Moldova și Dărmănești, școlile sunt în scenariul verde, toți copiii merg la ore. Se impun menținerea distanței între elevi, purtarea măștii de toți profesorii, elevii, personalul din școli, aerisirea frecventa a spațiilor.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău se vor actualiza săptămânal în fiecare zi de vineri sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități. (foto: imagine ilustrativă)

Lista completă cu modul de funcționare al școlilor din județul Bacău – AICI