La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 15:50, lucrătorii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o femeie de 51 de ani, din comuna Odobeşti, despre faptul că a fost agresată de către soţul ei.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit faptul că femeia, în urma unor discuţii în contradictoriu cu soţul ei, un bărbat de 53 de ani, a fost lovită cu un obiect contondent în zona capului, cauzându-i suferinţe fizice.

Victima a fost examinată de către un echipaj ambulanţier dar a refuzat deplasarea la Spitalul Județean Bacău în vederea efectuării unor investigaţii medicale.

Având în vedere prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a stabilit că există un risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, motiv pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)