Polițiștii din Moinești au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 28 de ani, din localitate și au luat măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și încălcarea ordinului de protecție.

La data de 26 decembrie 2022, polițiștii din Moinești au fost sesizați despre faptul că, un tânăr de 28 de ani, din localitate, ar fi provocat scandal la domiciliu.

La faţa locului polițiștii au constatat că, tânărul în cauză, în timp ce se afla la domiciliul comun, împreună cu fratele său, de 35 de ani, pe fondul unor discuţii contradictorii, ar fi provocat scandal și distrugerea unor geamuri.

Polițiștii au aplanat conflictul și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Totodată, având în vedere starea de temere creată victimei, în urma probelor administrate şi a chestionarului evaluării riscului întocmit conform Legii nr. 217/2003, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea din locuinţă a tânărului şi interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de 50 de metri de domiciliul comun.

La data de 29 decembrie 2022, instanța de judecată a confirmat ordinul de protecție, pe care tânărul l-ar fi încălcat în ziua următoare. Totodată, acesta ar fi revenit la domiciliul comun și în noaptea de 11/12 ianuarie a.c., nerespectând măsura stabilită. În urma cercetărilor efectuate de polițiști și a probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

La data de 13 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat instanței care a emis mandat de arestare preventivă pe numele bănuitului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii reamintesc că, ordinul de protecție provizoriu poate fi emis direct de polițist, având un caracter executoriu, fără termen și fără somație și o valabilitate de cinci zile, perioadă în care victima poate solicita instanței emiterea unui ordin de protecție cu o durată de până la șase luni. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)