La data de 17 iulie, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti care efectuau activităţi de patrulare pe raza comunei Caşin, au depistat în flagrant delict, un minor de 12 ani care ar fi sustras un telefon aparţinând unui tânăr de 20 de ani, aflat la scăldat în râul Caşin.

Poliţiştii au recuperat telefonul mobil, în valoare de 1000 de lei şi l-au înapoiat păgubitului. În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Această perioadă a anului coincide cu intervalul în care se comit în mod frecvent diverse furturi de bunuri lăsate nesupravegheate de cei care doresc să se bucure de beneficiile naturii, cele mai „tentante” obiecte fiind poşetele, hainele, telefoanele mobile, bagajele etc.

Pentru a preveni furturile „specifice” sezonului estival,Poliţia vă recomandă:

– În perioada în care vă aflaţi la ştranduri sau în alte locuri publice destinate relaxării, nu lăsaţi bunurile personale nesupravegheate!

– Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană cunoscută, de încredere, care să supravegheze bunurile dvs. personale atunci când vă îndepărtaţi de şezlong!

– Nu este indicat să purtaţi la dumneavoastră, în locurile de agrement, bijuterii, sau alte bunuri de mare valoare sau sume mari de bani!

– În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni anunţaţi de îndată poliţia la numărul de telefon 112! (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)