În prezent, în Onești oferă servicii de taximetrie un număr de cinci firme – D&D, Mihoc, Very’s, XXL, Mys – în total acestea având pe străzi un număr de 170 de mașini.

Astăzi (n.r. – miercuri, 27 septembrie), aleșii oneșteni au votat proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului maxim de autorizații taxi care se vor atribui pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi în municipiul de pe Trotuș, începând din martie 2018, pentru următorii cinci ani.

Dacă numărul autorizațiilor taxi va rămâne același ca și în anii anteriori – și anume 200 – felul în care vor fi repartizate acestea va fi diferit.

Astfel, începând de anul viitor vor fi mai puține taxiuri de firmă –numărul lor va scădea de la 170 la 150. În schimb, va crește proporțional numărul mașinilor care furnizează acest serviciu în regim particular – de la 50, câte sunt astăzi, la 70.

“Mie îmi par foarte multe 200 de taxiuri pentru un oraș ca Oneștiul, poate n-ar fi stricat să se fi diminuat numărul lor cu vreo 50 de mașini. Dar cât timp rezistă toți, înseamnă că merge treaba. Dimineața, între 07.30 și 08.00 și la prânz este un trafic infernal. Și pe lângă faptul că sunt multe mașini, mai sunt și unii care și le lasă pe unde apucă, nu mă refer aici musai la taximetriști, la toți șoferii certați cu bunul simț”, a comentat un șofer.