Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani au fost depistați de jandarmi cu substanțe interzise, în zona pasajului Gării din municipiul Bacău.

Totul s-a petrecut duminică , 29 octombrie în jurul orei 20.50, când jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, în timp ce desfășurau activități de menținere a ordinii publice au observat  tinerii adunați, care au devenit agitați la apariția lor.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit asupra acestora o țigară ce continea în interior muguri de culoare verde cu miros înțepător, susceptibili de a fi substanțe interzise.

Mai târziu, în jurul orei 23.30, un jandarm aflat în timpul liber a observat un tânăr ce părea suspect prin comportament și care s-a retras în spatele unui magazin de pe strada Miorței din municipiul Bacău.

Pentru a clarifica prezența tânărului în zona respectivă acesta a anunțat imediat echipajul de jandarmerie aflat în serviciu.

În scurt timp, jandarmii l-au depistat pe băiat, care avea asupra sa o pungă neagră cu muguri vegetali.

Tânărul, de 19 ani, a recunoscut că produsele depistate asupra lui îi aparțin, iar în pungă se află substanțe interzise și le folosește pentru consumul propriu, pe care le-a achiziționat de la alte persoane care au plecat cu masina.

Jandarmii au rămas în zonă pentru a depista și celelalte persoane, iar în jurul orei 23.50, aceștia au revenit în zona, fiind vorba de doi tineri cu vârsta de 20, respectiv 21 de ani, depistați într-o masină în fața Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen din Bacău.

În urma percheziției corporale efectuate s-a găsit asupra acestora o altă pungă în care se aflau muguri vegetali.

Celor șase persoane depistate duminică seara le-au fost întocmite actele de sesizare pentru „deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, faptă care constituie infracțiune în conformitate cu prevederile

Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Documentele întocmite de jandarmii băcăuani, împreună cu bunurile găsite asupra persoanelor în cauză au fost predate B.C.C.O. (sursa: comunicat de presă IJJ Bacău; foto mare: imagine ilustrativă)