Șase adolescenți, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, toți din localitatea Holt, au fost premiați de autorități pentru gestul lor de a contribui la întărirea malurilor râului Siret, când era Cod Roșu, fără să-i roage nimeni.

Interesant este că cel mai mare dintre ei împlinea 18 ani chiar în ziua în care a ajutat la misiunea structurilor Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, jandarmi) de întărire a malurilor râului Siret.

“Activitatea de astăzi (n.r. – miercuri, 4 iulie) ne-a arătat, încă o dată, că suntem o echipă, iar în atenția noastră s-a aflat în permanență siguranța cetățenilor.

Astăzi, 04.07 a.c a avut loc conferinţa de presă comună structurilor M.A.I de la nivel teritorial, pe tema diminuării efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultimele zile, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Bacău.
Această activitate a fost condusă de doamna prefect Maricica Luminiţa Coşa cu participarea şefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căreia inspectorul șef al unității, domnul colonel Luca Adrian i-a felicitat pe cei șase adoleşcenți din Holt care, pe 1 iulie, când pe Siret era Cod roșu au acționat, voluntar, pentru întărirea malurilor râului Siret în zona Holt, fără să-i roage nimeni.


Astfel, Crețu Petru Ștefănel, Crețu Neculai Mihăiță, Crețu Iulian Claudiu, Mărăndoiu Bogdan Ionuț, Dragoș Adrian Lungu, Vîntu Gheorghe Gabriel, au primit o scrisoare de mulţumire pentru solidaritatea şi dăruirea cu care au înțeles să își ajute comunitatea, în momentele de cumpănă din ziua de 1 iulie 2018, precum și pentru exemplul personal care constituie o sursă de inspirație pentru noi, cetățenii județului Bacău.
Mulţumim reprezentanţilor mass-media pentru interesul manifestat asupra activităţii noastre”
, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Sursa foto: facebook.com/Inspectoratul-de-Jandarmi-Județean-Bacău