Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii, în municipiul Bacău, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals în declaraţii şi instigare la fals în declaraţii.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, iar faţă de un suspect s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

La data de 24 octombrie a.c., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Bacău au efectuat 9 percheziţii în Bacău, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada 2013-2015, 13 persoane ar fi indus în eroare o societate de asigurări, prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase că autoturismele pe care le-au condus au fost implicate în evenimente rutiere în mod independent de voinţa conducătorilor auto, solicitând şi obţinând astfel despăgubiri băneşti necuvenite, în valoare de 390.916 lei.

În urma investigaţiilor s-a stabilit ca autoturismele erau lovite în mod intenţionat de către suspecţi, după care erau solicitate documente de reparaţii de la organele de poliţie pe baza cărora erau ulterior întocmite dosare de daună la societatea de asigurări.

De asemenea s-a stabilit că suspecţii se cunoşteau între ei, fie ca urmare a legăturilor familiale, fie ca urmare a relaţiilor de prietenie. Aceştia ar fi acţionat la instigarea unui bărbat de 40 ani, din Bacău, care ar fi achiziţionat autoturisme fără însă a le înmatricula pe numele său, tocmai pentru a nu crea suspiciuni cu privire la activitatea sa infracţională în rândul inspectorilor de daune sau organelor de poliţie.

Faţă de bărbatul de 40 ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale si tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău