Salariile pe care Dorinel Umbrărescu, cunoscut ca „Regele Asfaltului” le oferă angajaților săi sunt extrem de mari. Datorită acestora, mulți români au venit din străinătate pentru a lucra pentru firmele lui Umbrărescu. 

 Dorinel Umbrărescu deține Compania UMB și are cei mai mulți kilometri de autostradă și drumuri expres contractați. Concret, are în lucru 80% din autostrăzile finanțate prin PNRR, adică 341 km din totalul de aproape 430 km din program pe A8, A7, A3 și A1.

Cât încasează un șofer la UMB

Angajații UMB nu stau niciodată. Pe e șantierele lui Umbrărescu tot timpul este un furnicar de utilaje și muncitori zi și noapte. Compania nu duce niciodată lipsă de angajați.

Un motiv ar putea fi și  și faptul că, toți cei care lucrează la UMB, sunt plățiți regește, Numai un șofer, spre exemplu, încasează, lunar, mai mult decât un prefect din România. Această dezvăluire a fost făcută chiar de un prefect!

Prefectul județului Vrancea declara în urmă cu câteva luni că salariul pe care acesta îl încasează nu este chiar cel mai mare, fiind depășit chiar de șoferii lui Dorinel Umbrărescu.

„Un șofer (n.r. – care lucrează la Umbrărescu) câștigă mai mult decât un prefect.

Decât orice prefect, nu doar de Vrancea.

Și așa a reușit și are o adresabilitate și la rându-i după aceea o foarte mare solicitare de forță de muncă din partea celor care vor să vină să câștige, normal, mai bine.

Au revenit și din diaspora, cei care mergeau și făceau curse internaționale sau lucrau efectiv doar acolo pe utilaje sau pe camioane

Salariile foarte mari pe care le plătește constructorul român au făcut ca mulți meseriași din domeniu, plecați la muncă în străinătate, să revină acasă, aceștia lucrând acum la construcția de autostrăzi pentru firmele lui Umbrărescu”, a spus prefectul.

În România, un prefect încasează,  lunar, în jur de  19.000 de lei brut. Dacă luăm în considerare declarația prefectului, un șofer la UMB ar trebui să încasează  20.000 de lei! (sursa: romaniatv.ro)