La data de 26 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Moineşti au depistat în flagrant un tânăr de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Moineşti pentru recoltare de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La volan, deși avea permisul suspendat

La aceeaşi dată, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Scorţeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

De la băutură a pierdut direcția și a acroșat o căruță

Tot în 26 mai a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii din Parava au depistat în trafic un localnic de 66 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Răcăciuni.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un atelaj hipo, rezultând doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltare de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbat din Livezi, cu mașina în casă 

La data de 27 mai a.c, poliţiştii din Oneşti au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, în comuna Livezi.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un bărbat de 69 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Berzunţi-Livezi, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat în coliziune cu faţada unui imobil.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Circula cu plăcuțele de înmatriculare ale altei mașini 

La aceeaşi dată, poliţiştii oneşteni au depistat în trafic un autoturism care avea montată plăcuţă de înmatriculare cu număr ce aparţinea unui alt autovehicul.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani, din judeţul Galaţi era neînmatriculat.

În cauză s-a întocmit doar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Alcoolemie de 1,46 mg/l!

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltare de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău