Fostul cinematograf “Oituz”, situat aproape de kilometrul zero al Oneștiului și care se află într-o stare avansată de degradare, ar putea fi renovat în perioada următoare. Primarul Nicolae Gnatiuc susține, într-o postare pe Facebook, că s-au identificat sursele de finanțare prin care spațiul plin de mucegai și igrasie să fie reabilitat pentru a fi apoi redat circuitului cultural.

“Clădirea fostului Cinematograf „Oituz”, altă dată o prestigioasă unitate de cultură din Municipiul Onești, a avut în ultimii ani un regim juridic incert, fiind deținută de mai mulți proprietari privați, care n-au făcut nicio investiție pentru modernizarea și menținerea acesteia în circuitul civil și urbanistic. Motivat de aspectul neîngrijit și de lipsa de implicare a foștilor deținători, Primăria Municipiului Onești a făcut demersurile legale necesare pentru a intra în posesia clădirii, aflată într-o avansată stare de degradare, având un impact negativ asupra întregii comunități locale.
După preluarea în proprietate și administrare a întregului stabiliment, compartimentele specializate ale instituției noastre au avut misiunea de a identifica resursele financiare nerambursabile destinate reabilitării, consolidării și modernizării fostului Cinematograf “Oituz”. Drept urmare, la Compania Națională de Investiții București (CNI SA) a fost identificat un culoar de finanțare în cadrul subprogramului național „Așezăminte culturale”, unde Primăria Municipiului Onești a depus proiectul denumit “Amenajare centru multicultural în Municipiul Onești (Cinematograf Oituz)”, pentru a reda acestei clădiri emblematice destinația și prestigiul de odinioară.
Tot la CNI SA a fost identificată și sursa de finanțare nerambursabilă destinată reabilitării, modernizării și dotării corespunzătoare a bazelor sportive din orașul nostru, unde a fost o cerere de finanțare în cadrul subprogramului național „Complexe sportive”, pentru implementarea obiectivului investițional “Modernizarea stadionului de fotbal Energia” din cadrul bazei sportive a Municipiului Onești.
Oneștiul a fost și va rămâne un izvor nesecat de talente în domeniul culturii și sportului. Aici s-au format și au făcut carieră sute de personalități sportive și artistice de talie națională și internațională, iar rolul administrației publice locale este acela de a le oferi celor ce îmbrățișează aceste cariere o infrastructură de specialitate bine administrată, modernizată și dotată corespunzător”, se arată în postarea edilului-șef al Oneștiului. (sursa foto: facebook.com/Primar Onesti)