Ieri a fost semnat contractul prin care se va realiza modernizarea DJ 123 Dărmănești – Valea Uzului – granița cu județul Harghita, pe o lungime de 6,3 kilometri.

În valoare totală de 16 milioane de lei, contractul a fost semnat de președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu, și reprezentantul constructorului chiar barajul de la Valea Uzului.

„Acest proiect este demarat din 2013-2014, când domnul Dragoș Benea era președinte. De modernizarea DJ 123 Dărmănești – Sălătruc – limita cu județul Harghita vor beneficia 12.000 de locuitori, dar și turiștii veniți în zonă. E o investiție care în mod cert va crește numărul turiștilor. Este al cincilea drum județean din cele șapte finanțate pe PNDL. Mai sunt două proiecte. Din păcate, pentru unul a apărut o contestație, iar celălalt, DJ 119, este în procedură de evaluare”, a declarat cu această ocazie președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu, potrivit desteptarea.ro.

Proiectul de modernizare a DJ 123 Dărmănești – Valea Uzului – granița cu județul Harghita vizează consolidarea zidurilor de sprijn, amenajarea acostamentelor, realizarea de sisteme de scurgere, realizarea de podețe, reabilitarea a două poduri și multe alte lucrări care privesc siguranța circulației.

Tot ieri s-a semnat și contractul de modernizare a DJ 117.(foto: desteptarea.ro)