Traficul rutier pe strada Tineretului din Onești, care leagă cele mai importante artere din oraș, bulevardele Oituz și Republicii, a fost reluat marți, 31 iulie, după ce lucrătorii de la DPP au finalizat lucrările de asfaltare a carosabilului.

Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate mai devreme, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza vremii nefavorabile – aproape că nu a fost zi în care să nu plouă măcar o dată.

Lucrătorii de la DPP mai au doar de trasat marcajul rutier, iar pentru cei care s-au întrebat de ce acest marcaj nu a fost executat imediat după terminarea asfaltării un răspuns le-a fost oferit de primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook: Conform normativelor tehnice de specialitate, lucrările de trasare a marcajelor rutiere pentru separația benzilor de mers, pentru semnalizarea trecerilor de pietoni și a altor inscripții rutiere specifice, vor fi executate mecanizat, peste aproximativ 14 zile de la finalizarea turnării covorului asfaltic. La acest moment executarea unei astfel de lucrări nu este permisă, deoarece vopseaua folosită la marcajele rutiere se poate dilua în contact cu bitumul proaspăt turnat, iar rezultatul final nu ar fi cel al unei execuții tehnice de calitate”.

Altfel, primarul Nicolae Gnatiuc anunță, în aceeași postare, că în scurt timp vor fi continuate lucrările de asfaltare a străzii Tineretului și pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Republicii și zona Pieței Agroalimentare, prin fața Judecătoriei și a Poliției Municipiului Onești”.