UPDATE – Citește AICI când încep să opereze zborurile pe ruta Bacău – Otopeni – Bacău și ce bagaje de mână și de cală sunt permise în costul standard.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conducerea Aeroportului Internațional George Enescu” și Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, au anunțat lansarea rutei directe Bacău – Otopeni, care le oferă călătorilor din județul Bacău și din județele învecinate să ajungă în capital țării într-un timp mult mai scurt.

Noua rută Bacău – Otopeni – Bacău va avea următorul program:

Miercuri și Vineri: 07:45, 08:25, 09:05, 09:45
OTP BCM BCM OTP

Duminică: 21:30, 22:10, 22:50, 23:30
BCM OTP OTP BCM

Prețul unui bilet este de 106,9 RON (TVA inclus), practic sub costul unei călătorii cu trenul Bacău-București.

Oana Chelaru, director al Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău a subliniat importanța noii rute de la Bacău spre Otopeni. “Suntem încântați să putem oferi orașului Bacău această rută nouă, importantă pentru dezvoltarea întregii regiuni. Lucrând în strânsă legătură cu Blue Air am reușit să aducem o îmbunătățire continuă pe parte de accesibilitate și mobilitate. Cele trei zboruri pe săptămână vor conecta Bacăul de Otopeni, iar de aici pasagerii vor putea călători spre cele mai importante orașe europene. De asemenea, reprezintă un sprijin pentru diaspora băcăuană din Europa. Iar zborul direct de pe Otopeni spre Bacău le va ușura considerabil drumul înapoi, acasă”.

Prezent la evenimentul de inaugurare pe Aeroportul Bacău, Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air, a precizat că “această rută reprezintă un pas important în parteneriatul pe care Blue Air îl are cu Aeroportul Bacău, care va sprijini considerabil dezvoltarea regiunii. Anunțul de astăzi subliniază, încă o dată, angajamentul luat de Blue Air față de pasagerii săi, de a le oferi rute noi, care să le permită o mobilitate rapidă, sigură și eficientă.
Ne bucurăm că, în Anul Centenarului, putem să contribuim la creșterea accesibilității orașului Bacău și suntem siguri că noua rută ce leagă regiunea de Capitala României va aduce un plus în promovarea turismului și în dezvoltarea mediului de afaceri local”.

În acest moment, Blue Air oferă pasagerilor conexiune directă de la Bacău spre Roma, Londra, Milano, Torino, Dublin, Bologna, Bruxelles, Madrid și Liverpool.

Prin noua conexiune cu Otopeni, pasagerii vor ajunge, prin escala la Otopeni, în Larnaca (Cipru), ori în una dintre cele mai căutate destinații de vară, Palma de Mallorca, o rută lansată de Blue Air tot în această primăvară.

Sursa foto și text: www.facebook.com/bacauairport.ro