Poliţiştii au identificat şi reţinut două persoane care, în noaptea de 10/11 iunie a.c., ar fi agresat un tânăr de 18 ani, din Oneşti, luându-i totodată un telefon mobil pe care îl avea asupra sa.

La data de 11 iunie a.c., ora 00.10, poliţiştii din Oneşti au fost sesizaţi de un tânăr de 19 ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe drumul public cu un localnic de 18 ani, s-au apropiat de ei trei persoane necunoscute, iar una dintre ele l-ar fi lovit pe tânărul de 18 ani şi i-ar fi sustras telefonul mobil.

Poliţiştii au procedat imediat la efectuarea de verificări şi, la scurt timp, au depistat şi identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, din Comăneşti, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că tinerii ar fi agresat un localnic de 18 ani, în timp ce se deplasa cu un prieten pe drumul public din Oneşti. Unul din tineri i-ar fi sustras telefonul mobil, după care ar fi încercat să părăsească oraşul, fiind identificat de poliţişti.

Telefonul mobil găsit asupra tânărului, urmează a fi restituit păgubitului.

Doi dintre tineri, unul de 18 ani şi celălalt de 21 de ani au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi unităţii de Parchet.

          Practica judiciară a arătat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vă recomandă:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de una sau mai multe persoane, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse.
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Dacă sunteţi victimă sau martor al comiterii unei infracţiuni, sesizaţi imediat Poliţia la telefon 112 – apel de urgenţă gratuit!

Sursa: IPJ Bacău