Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv informează că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim, desfăşurată ieri, a aprobat contractul de vânzare de active (Pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant, potrivit unui comunicat de presă remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea tranzacţiei prin care Ștefan Vuza intră în posesia activelor Oltchim este de 127 milioane de euro.

Odată cu preluarea activelor Oltchim, Ștefan Vuza, proprietarul SCR Grup (Servicii Comerciale Române), din care face parte și Chimcomplex Borzești, intenționează să înființeze Compania Română de Chimie, un viitor jucător important din punct de vedere al relevanței regionale în industria chimică.

Planul de afaceri al viitoarei Companii Române de Chimie este fundamentat pe relansarea industriei chimice românești, incluzând posibilitatea de creștere a producției industriale la peste 1 miliard de euro annual, în 7 ani de la preluare, precum și crearea a peste 9.000 de locuri de muncă, pe orizontală și pe verticală.

Revenind la comunicatul de presă remis Bursei de Valori București, trebuie precizat că Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim nu a aprobat și vânzarea restului activelor, acestea urmând a fi scoase la vânzarea de către stat la o dată ulterioară. Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 7 decembrie 2017, nu au fost aprobate”, se arată în comuncatul Oltchim.