Sindicatul Chimistul, care reprezintă drepturile salariaților Chimcomplex Borzești, a declanșat conflictul de muncă, după ce negocierile privind încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă nu s-au finalizat în modul dorit, informează desteptarea.ro.

Liderul sindicatului, Anișoara Mondan, a declarat acțiunea la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în această dimineață.

Potrivit sursei citate, patronatul de la Chimcomplex a propus menținerea nivelului beneficiilor aplicabile în prezent, dar primele anuale (de Paști, de Crăciun și de Ziua Chimistului, precum și Prima de vacanță din luna iunie, de 1.000 lei net) să fie acordate sub formă de tichete de masă, de tichete cadou și de vouchere. Patronatul a propus acordarea unor prime nete pentru Paști și Crăciun de 150 de lei fiecărui angajat.

Salariații de la Borzești vor și o mărire a salariului minim cu 200 de lei net, acordarea valorii primei de vacanță sub formă de tichete de masă în locul voucherelor de vacanță, majorarea sporului pentru lucrul în zilele de sâmbătă (ca duminica) și mai multe zile de concediu de odihnă. Sindicatul a mai cerut, pentru angajații care ies la pensie, câte 150 de lei net pentru fiecare an lucrat la Chimcomplex Borzești.

Care sunt toate doleanțele salariaților Chimcomplex și care este poziția conducerii combinatului de la Onești – AICI (foto: desteptarea.ro)