Confruntate cu un val de critici vizavi de starea drumurilor din oraș, autoritățile locale au început, în această dimineață (n.r. – marți, 27 martie), lucrările de frezare, care vor continua cu operațiunea de asfaltare, după ce vremea va permite acest lucru.

“În această dimineaţă a început operaţiunea de frezare a stratului de îmbrăcăminte asfaltică deteriorat în urma sezonului rece, scopul principal fiind creşterea gradului de confort şi a siguranţei circulaţiei rutiere.

 

Reprofilarea părţii carosabile a drumurilor prin frezarea straturilor degradate din asfalt este primul pas în acţiunea de refacere a zonelor afectate, urmând ca imediat ce vor fi îndeplinite condiţiile tehnice (media temperaturilor noapte-zi să fie peste 12 grade Celsius, carosabilul să fie uscat), să se înceapă şi procesul de asfaltare. Ştiu că toată lumea îşi doreşte să asfaltăm cât mai repede, dar dacă nu îndeplinim aceste cerinţe tehnologice nu facem decât să aruncăm banii pe fereastră, ori cu un buget mult diminuat faţă de anul trecut, trebuie să chibzuim foarte bine banul public. În acest sens vom acţiona şi pentru recuperarea materialului rezultat în urma frezării şi reciclarea lui pentru prepararea de mixturi asfaltice.

 

Trebuie menţionat de asemenea faptul că, din informaţiile deţinute până în prezent, Municipiul Oneşti este prima localitate din România unde au început , în ciuda vremii nefavorabile, acţiunile premergătoare lucrărilor de asfaltare!

Reamintesc faptul că infrastructura rutieră a municipiului este îmbătrânită, astfel de procese de degradare vor mai apărea, dar cum nu dispunem de bugetele unor oraşe precum Oradea sau Braşov, suntem nevoiţi să ne adaptăm la soluţiile tehnice pe care situaţia financiară a Oneştiului o permite.

 

Voi supraveghea îndeaproape ritmul şi mai ales calitatea lucrărilor executate de angajaţii SC DPP SA, solicitând în acest sens prelungirea programului de lucru, făcând totodată apel şi la răbdare din partea cetăţenilor şi mulţumindu-le totodată pentru înţelegerea arătata deoarece aceste lucruri nu pot fi rezolvate peste noapte şi mai ales fără respectarea unor cerinţe tehnice!, se arată într-o postare a primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, pe o rețea de socializare.

Sursa foto: www.facebook.com/PrimarOnesti