„Operațiunea miltară specială” declanșată în 24 februarie se va încheia atunci când NATO va înceta să mai folosească teritoriul ucrainean pentru a ameninţa Rusia, a afirmat Alexey Polishchuk, un înalt oficial al ministerului rus de Externe al Rusiei, notează observatornews.ro.

„Operaţiunea militară specială se va încheia atunci când sarcinile îi vor fi îndeplinite. Printre acestea se numără protecţia populaţiei paşnice din Donbas, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, precum şi eliminarea ameninţărilor la adresa Rusiei venite de pe teritoriul ucrainean, prin capturarea acesteia de către Ţările NATO”, a declarat Alexey Polishchuk într-un interviu pentru agenţia de presă de stat rusă Tass, potrivit BBC News.

Înaltul oficial nu a oferit detalii despre modul în care NATO ameninţa Rusia de pe teritoriul Ucrainei, însă a precizat că operaţiunea „se desfăşoară conform planului” şi că „toate obiectivele sale vor fi atinse”.

Pe 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut republicile separatiste din Doneţk şi Luhansk, președintele rus Vladimir Putin a anunțat în 24 februarie că a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială în Ucraina. Liderul rus a spus atunci că Moscova nu are planuri de a ocupa teritoriile ucrainene, scopul fiind demilitarizarea și denazificarea țării. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat legea marţială şi mobilizarea generală, fiind declanşată totodată cea mai mare criză a refugiaţilor din Europa, cu milioane de ucraineni părăsindu-şi casele. (foto: captură video)