A trecut mai bine de un an de când Roserv Green Energy a intrat în pâine la RAFO Onești, după ce a cumpărat activele platformei aflate în faliment, într-o tranzacție coordonată în insolvență de CITR, iar semnele revitalizării încep să se vadă, puțin câte puțin.

Deja, RAFO a depășit 100 de angajați și se află în continuare în căutare de personal calificat, ceea ce vorbește de la sine despre intențiile noilor proprietari ai platformei.

Cele mai noi poziții în cadrul companiei sunt de inginer mecanic, analist măsurători metrologice, laborant operator centrale termice și fochiști clasa A (la finalul articolului se găsesc toate cerințele angajatorului și beneficiile acordate de acesta).

Potrivit planurilor prezentate de reprezentanții Roserv Green Energy în momentul preluării RAFO, platforma oneșteană a creat într-o primă etapă peste 100 de noi locuri de muncă. Urmează ca, pe măsură ce va continua implementarea programului investițional propus, să se creeze alte circa 100 de noi locuri de muncă.

Încă de când a preluat activele RAFO, Roserv Green Energy a prezentat un plan de dezvoltare temeinic, cuprinzând mai multe obiective îndrăznețe. Unul dintre acestea, privind dezvoltarea celui mai mare centru logistic pentru produse petroliere care să deservească regiunea Moldovei, a fost deja atins, dar mai urmează multe altele.

„Condițiile actuale ale industriei de rafinare a petrolului pentru producția de combustibil ne-au condus la inițierea unui program de investiții pentru transformarea/modernizarea unității de rafinare în direcția producerii de energie regenerabilă, hidrogen, biocombustibili și eteri”, au precizat reprezentanții Roserv Green Energy.