Roserv Green Energy, compania care a cumpărat RAFO Onești, a reușit în perioada scurtă care a trecut de la data finalizării tranzacției să-și pună în aplicare toate obiectivele din planul de dezvoltare prin care dorește să revitalizeze activitatea pe plaforma fostei rafinării.

Din vara lui 2020, Roserv Green Energy a izbutit atingerea mai multe obiective îndrăznețe, generând o creștere a volumului de activitate mai ales în departamentul logistic, prin dezvoltarea propriilor servicii suport și realizarea unei interfețe cu contractorii.

Odată cu creșterea volumului de activitate, și interesul Roserv Green Energy față de forța de muncă calificată a crescut. Astfel, pentru o parte din foștii rafinori care fie au fost nevoiți să plece din țară după pronunțarea falimentului RAFO (n.a. în 2019), fie s-au reprofilat, astăzi există o șansă reală să-și practice din nou meseria pe care o cunosc atât de bine.

Roserv Green Energy se apropie deja de 200 de salariați, dar pe măsură ce sunt implementate proiectele cuprinse în strategia de dezvoltare a companiei, vor apărea constant noi și noi oferte de muncă. Și în momentul de față sunt disponibile câteva poziții, între care menționăm: fochist, laborant, lăcătuș AMC, inginer chimist sau maistru chimist (care pot veni pe o poziție de șef), etc.

Compania Roserv a cumpărat platforma industrială RAFO, aflată în faliment, într-o tranzacție coordonată de Casa de Insolvență Transilvania (CITR). Prin această tranzacție s-a deblocat starea îndelungată de inactivitate a platformei (peste 10 ani!) și au fost create premisele dezvoltării unei activități economice solide pe platforma RAFO Onești. (foto: imagine ilustrativă)