În urma examinării stării de sănătate a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ de stat și particulare din județul Bacău  (detalii AICI) au depistate nu mai puțin de 126 de elevi cu păduchi.

„În judeţul Bacău există un număr total de 63.408 copii înscrişi, din care au fost examinaţi 58.580. Din totalul de 404 cazuri depistate, s-au înregistrat: 215 angine, un caz de rujeolă, 126 de cazuri de pediculoză, 4 cazuri de varicelă şi 58 de cazuri cu alte boli infecţioase”, a declarat Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Dat fiind numărul mare de cazuri de viroze respiratorii și rujeolă din această perioadă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a făcut și o recomandare conducerilor unităților de învățământ din județ, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău: „Aproape 98 la sută dintre activitățile dintr-o școală au legătură cu elevii. Probabil mai sunt anumite activități, dar puține, desfășurate prin proceduri de închiriere de spațiu, care sunt strict în subordinea directorului de școală. Mă refer la anumite întâlniri, conferințe, care pot avea loc eventual într-o sală sau într-un amfiteatru și la acestea sunt acum aceste recomandări de interdicții”, a precizat prof. Florin Lazăr, inspector școlar general, pentru sursa citată.