Ca urmare a derulării programului anual de monitorizare a calității apei din izvoarele și fântânile existente pe domeniul public al Municipiului Onești, pentru anul 2020, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a efectuat analiza fizico-chimică și microbiologică la un număr de 7 surse.

Astfel, în urma analizelor efectuate, a rezultat faptul că apa de la toate cele 7 fântâni publice din Onești fie nu corespunde din punct de vedere bacteorologic, fie nu respectă valorile normale din punct de vedere fizico-chimic.

În atare condiții, DSP Bacău a transmis că toate sursele de apă analizate trebuie să fie inscripționate cu “APĂ NEPOTABILĂ”.

În cazul a trei dintre cele 7 fântâni analizate – cele de pe strada Nucului nr. 26, strada Vadului nr. 1 (ambele în cartierul Slobozia) și de pe strada Zefirului nr. 12 (Satul Catolic) – care nu corespund nici din punct de vedere bacteorologic, nici din punct de vedere fizico-chimic, ESTE INTERZIS CONSUMUL APEI DE CĂTRE COPIII CU VÂRSTA ÎNTRE 0 ȘI 3 ANI. Aceste fântâni trebuie inscripționate corespunzător.

Probele de apă au fost recoltate în ziua de 9 septembrie 2020. (foto: imagine ilustrativă)