Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău a finalizat testarea personalului medical de la Secțiile de boli „Infecțioase” și ATI aflat în prima linie a luptei împotriva epidemiei de cornavirus. Testarea a fost efectuată prin metoda ELISA, care permite identificarea cantitativă a anticorpilor/antigenelor specifici infecției cu virusul Covid19 (nu este un „test rapid”), notează zdbc.ro.

Procedura de testare a fost realizată începând cu data de 9 aprilie 2020, fiind testate 41 de persoane din cadrul secției sus-menționate. Toate persoanele testate au avut rezultat negativ (nu sunt infectate cu covid).

Potrivit SJU, ponderea personalului medical neinfectat (41 NON-COVID/41 TESTAȚI) este cu atât mai relevantă cu cât Secțiile de „Boli Infecțioase” și ATI s-au ocupat de gestionarea a peste 100 de cazuri de suspecți/pacienți trecuți prin sectorul destinat tratamentului Covid19, începând din data de 9 martie.

Până la această dată, la SJU au fost internate 44 de cazuri de infecție cu virusul Covid19, din care 4 pacienți s-au vindecat, 5 au decedat, iar alți 35 de pacienți se află, în continuare, sub tratament intensiv în cadrul secției amintite.

Articolul integral AICI