În perioada sărbătorilor pascale 2020, inspectorii sanitari veterinari ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău au efectuat 194 controale în unități de procesare, depozitare și comercializare a produselor alimentare (hipermarket-uri, supermarket-uri, magazine alimentare, brutării, cofetării, piețe agroalimentare, măcelării, carmangerii, magazine de comercializare pește, depozite alimentare, abatoare, producători particulari), fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 8.200 lei, se arată într-un comunicat al DSVSA Bacău.

Ca măsuri complementare au fost confiscați 72 litri de lapte și 15 kg carne preparată, produse care au fost dirijate la neutralizare în condițiile legii.

Astfel, au fost reținute oficial și transmise la neutralizare 36 bidoane de lapte, expuse la comercializare și depozitate în loc necorespunzător din punct de vedere sanitar veterinar, în cantitate de 72 litri lapte, provenit de la un producător particular și 15 kg carne preparată de pasăre, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență, într-o unitate tip măcelărie.

Sancțiunile contravenționale majore au fost aplicate în unități tip hipermarket, pentru neigienizarea corespunzătoare a spațiilor de curățare a peștelui, restaurant, pentru desfășurarea activității de catering neaprobată sanitar veterinar, măcelarii, pentru depozitare și manipulare neigienică a produselor alimentare. (foto: imagine ilustrativă)