Aproape 1.000 de absolvenți de liceu din județul Bacău, care nu au trecut examenul sau pur și simplu nu s-au prezentat la sesiunea din iunie, s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Un elev din Onești a fost eliminat din examen.

Din cei 920 de absolvenți de liceu din județul Bacău care s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, au promovat examenul “maturității” un număr de 221 (procent de promovare de 24%).

Trebuie menționat că foarte mulți elevi care s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului nu s-au mai prezentat sau au renunțat după o probă sau două, convinși fiind că nu au șanse să promoveze din cauza nivelului scăzut de pregătire (mulți dintre ei au obținut note de 2 sau de 3 la examenul scris la Limba și literatura română).

Cea mai mare notă a obținut-o un absolvent al Colegiului Național de Artă “George Apostu” Bacău –  pe nume Brunhuber Severin Ulrich Franz Xaver – 9,21. De altfel, aceasta a fost singura medie peste 9 obținută la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în județul Bacău.

Au mai fost șase medii peste 8, obținute de cinci elevi din Bacău și o absolventă a Colegiului Tehnic “Dimitrie Ghika” Comănești (Vrânceanu Iulia Mădălina).

Iorga Vasile Ciprian, absolvent al Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești a fost eliminat din examen, cel mai probabil după ce a fost prins copiind.