Activitatea saloanelor de înfrumusețare va fi reglementată din 15 mai conform unui set de recomandări elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică din România.

Proiectul elaborat de INSP prevede o serie de reguli care trebuie respectate atât de cei care desfășoară activitatea de îngrijire personală (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică), cât și de beneficiarii acestor servicii.

Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Entitățile cu responsabilități de reglementare în domeniile specifice de activitate pot emite proceduri sau reguli proprii aplicabile acestora pornind de la recomandările generale mai sus amintite. (foto:imagine ilustrativă)