Redacția UNU pe Trotuș le cere scuze persoanei direct implicate, familiei acestuia și cititorilor pentru felul defectuos în care a relatat împrejurările în care s-a produs accidentul rutier din data de 26 august 2019, în municipiul Onești, pe bulevardul Oituz.

Persoana implicată în evenimentul rutier menționat a suferit, într-adevăr, pe lângă alte traumatisme, un accident cerebral- vascular, rămânând de altfel internată în spitalul din Onești.

Știrea a fost reeditată, fiind eliminate informațiile apărute inițial, care s-au dovedit a fi neconforme cu realitatea.

Pe de altă parte, potrivit declarațiilor polițiștilor, “conducătorul auto emana halenă alcoolică”, doar că “șoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest” din cauza stării precare de sănătate, în urma accidentului vascular cerebral suferit.

I-au fost însă recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, tot medicii legiști fiind cei care vor stabili dacă accidentul cerebral vascular s-a produs înainte sau după ce șoferul a pierdut controlul direcției de mers.

Două informații puse cap la cap – “conducătorul auto emana halenă alcoolică”, respectiv “nu a putut fi testat cu aparatul etilotest” – au indus în eroare jurnalistul, care a concluzionat, pripit, că șoferul ar fi fost beat, având în vedere situațiile întâlnite până acum.

Promitem să acordăm mai multă atenție detaliilor în cazul subiectelor prezentate în ziarul nostru.

Atât doar că din dorința de a vă informa cât mai repede despre un eveniment, se mai întâmplă ca informațiile să nu fie cele mai precise, de aceea sunt necesare „UPDATE-urile” cu care probabil că v-ați obișnuit.

Persoanei implicate în accident îi urăm însănătoșire grabnică!