Ioan Andrei Melnicescu, unul dintre cei buni atleți din țară, și-a reconfirmat valoarea cu ocazia Campionatelor Naționale indoor – etapa finală, rezervată seniorilor și tineretului, care se desfășoară, în acest week-end, în sala din cadrul Complexului Național Sportiv “Lia Manoliu”, din București.

Cel mai important eveniment intern al sezonului indoor, etapa finală a Campionatelor Naționale rezervate seniorilor și tineretului, i-a prilejuit lui Andrei Melnicescu (22 de ani), elevul profesorului Bogdan Constantin, să-și treacă în palmares un nou titlu național în proba de 60 de metri plat, sportivul legitimat la CSM Onești demonstrând încă o dată că este cel mai rapid român în momentul de față.

Andrei Melnicescu a oprit cronometrul la 6.75, cea mai bună performanță a atletului din Tg. Ocna pe această distanță ( cu o sutime mai bună decât vechiul record)! Al doilea în cadrul probei de 60 de metri plat a trecut linia de sosire Ionuț Andrei Neagoe (CSM Slatina/CSU Pitești) – 6.81, iar pe trei s-a clasat Daniel Mihai Robe Budin (CSM Slatina/CSM Craiova) – 6.82.

Altfel, Andrei Melnicescu nu este doar un bun vitezist, ci și un săritor în lungime de temut, probă la care are mai multe titluri naționale, la diferite categorii de vârstă.

Aceasta este a 48-a ediție a Campionatelor Naționale Indoor (masculin și feminin), iar la startul competiției s-au aliniat aproape toți atleții de top ai României, singurele absențe notabile fiind cele ale Alinei Rotaru (CSA Steaua, lungime – care se antrenează în Germania) și Ancuței Bobocel (1.500, 3.000 m – se pregătește în Portugalia pentru Mondialele de semimaraton).

Sursa foto: www.facebook.com/Andrei.Melnicescu