În această perioadă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău desfășoară activități de prevenire a furturilor din autoturisme. Astfel polițiștii de prevenire însoțiți de polițiști de proximitate ai Secției 1 Poliție Bacău au desfășurat activități de informare a cetățenilor din raza de competență cu privire la măsurile ce pot fi luate de către aceștia în vederea prevenirii victimizării prin infracțiunile contra patrimoniului, respectiv furturi din auto.

Permanent, poliţiştii avertizează cu privire la minimele măsuri de precauţie pe care cetăţenii trebuie să le cunoască şi să le pună în practică pentru a-şi proteja proprietatea privată. Cetăţenii trebuie să conştientizeze faptul că ei sunt în principal responsabili pentru siguranţa personală, pentru siguranţa comunităţii.

Având în vedere că se apropie Sărbătorile de Iarnă trebuie să ţinem cont de câteva aspecte specifice acestei perioade. În principal luna decembrie este o perioadă a cumpărăturilor, zona complexelor de magazine şi a pieţelor fiind mult mai aglomerată. Cetăţenii vor face cumpărături pe care de multe ori le vor lăsa, pentru perioade mai mici sau mai mari în maşină. Implicit va creşte riscul ca aceste autoturisme să fie ţinta hoţilor.

Pe acesta cale recomandăm cetăţenilor să evite pe cât posibil astfel de situaţii şi să nu ofere ocazia infractorilor de a acţiona.

În această perioadă multe din persoanele aflate la muncă în străinătate se întorc în această perioadă acasă, încărcate cu daruri multe pentru cei dragi. Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini.

Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)