Conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de joi, 10 ianuarie, până vineri la prânz, vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău vă recomandă, în condiții meteorologice nefavorabile, să manifestați atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să rulați cu viteză redusă, adaptată permanent la factorii de drum, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm șoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

Nu uitați de echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Vă reamintim obligaţia de a nu opri sau staţiona pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public, pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a traficului.

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău