Peste 80 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea cauzelor acestora.

În perioada 07-08 august a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 395 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, polițiștii au reținut 90 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost întocmite 10 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii rutieri vor continua activităţile specifice, prezenţa acestora pe drumurile din judeţ fiind menită să prevină producerea de evenimente rutiere, totodată nefiind tolerate abaterile care pot genera accidente de circulație.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte întocmai regulile de circulație! (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)